BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Αρχή με 50 λεπτά στη ντομάτα θερμοκηπίου

Από καλή αφετηρία όσον αφορά την τιµή παραγωγού ξεκίνησε η φετινή σεζόν για την ντοµάτα θερµοκηπίου στα Φιλιατρά, όπου η συγκοµιδή έχει αρχίσει εδώ και 20 µέρες, όπως λένε οι καλλιεργητές στην εφημερίδα Agrenda.

Αρχή με 50 λεπτά στη ντομάτα θερμοκηπίου

1
0
Συγκεκριµένα, η τιµή παραγωγού βρισκόταν αυτή τη βδοµάδα στα 50 λεπτά το κιλό για τις ποιοτικές ντοµάτες στα Φιλιατρά και στη λιανική στην Αθήνα ήταν στα 70-80 λεπτά το κιλό. Αξίζει να σηµειωθεί ότι στην περιοχή µεγάλο µέρος της παραγωγής κατέστη µη εµπορεύσιµο λόγω των υψηλών θερµοκρασιών το καλοκαίρι και της tuta absoluta, που έπληξε κατά τόπους την καλλιέργεια

Όπως είπε στην Agrenda ο γεωπόνος Κώστας Αγγελόπουλος απ’ την Ηλεία, η εναλλαγή της θερµοκρασίας από τους 400 Κελσίου το πρωί στους 20-150 έχει προκαλέσει ορισµένα ποιοτικά προβλήµατα στις ντοµάτες (σκασίµατα στον καρπό κτλ).

Ωστόσο, στην Πρέβεζα, όπου εδώ και ένα δεκαπενθήµερο έχει ξεκινήσει η συγκοµιδή, οι τιµές είναι «κάτω του κόστους», υπογραµµίζει ο ∆ηµήτρης Καβαδάς, πρόεδρος του Κηπευτικού Συνεταιρισµού Πρέβεζας. Συγκεκριµένα, όπως συµπληρώνει, αυτές βρίσκονται στα 35-55 λεπτά το κιλό ανάλογα µε την ποιότητα, ενώ πέρυσι ήταν 45-70 λεπτά το κιλό.

«Οι τιµές πιέζονται πιθανόν και από τις εισαγωγές ντοµάτας αµφίβολης ποιότητας το τελευταίο δεκαήµερο από την Αλβανία και άλλες βαλκανικές χώρες», εκτιµά ο κ. Καβαδάς. Κι αυτό καθώς η παραγωγή της περιοχής είναι, κατά 30-35% µειωµένη απ’ τις παρατεταµένες υψηλές θερµοκρασίες έως τα µέσα Σεπτέµβρη, που είχαν ως αποτέλεσµα να κλονιστούν τα φυτά και να µην δέσουν οι καρποί. Σηµειώνεται ότι στην Κρήτη αυτές τις µέρες αρχίζει η συγκοµιδή για την ντοµάτα θερµοκηπίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία