Την ίδια στιγµή, πληθαίνουν οι αγρότες που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν φορολογική ενηµερότητα (κριτήριο επιλεξιµότητας), ενώ όλο και πιο πολλοί δεν ξέρουν τι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταµεία, ενώ άλλοι πάλι αγωνιούν για το καθεστώς του εξωδικαστικού και των 120 δόσεων που θα πρέπει να περάσουν για να καταστεί επιλέξιµος ο επενδυτικός τους φάκελος.
Από την πλευρά τους, οι γεωτεχνικοί του δηµοσίου τονίζουν ότι το έργο της αξιολόγησης είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί έγκαιρα εντός ωραρίου των δηµοσίων υπηρεσιών και ως εκ τούτου προτείνει να προβλεφθεί επιλέξιµη δαπάνη για την υπερωριακή απασχόληση του έργου αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης από τις ∆ΑΟΚ. Σε πρόσφατη επιστολή της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Γεωτεχνικών ∆ηµοσίων Υπαλλήλων στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν επιπλέον να ανοίξει άµεσα το ηλεκτρονικό σύστηµα αξιολόγησης (ΠΣΚΕ) προκειµένου να ξεκινήσουν οι αξιολογήσεις των φακέλων των οποίων έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης, δίνοντας τη δυνατότητα στο µεσοδιάστηµα έως την 1/10/2018 να έχει προχωρήσει η αξιολόγηση σηµαντικού αριθµού φακέλων από τους γεωτεχνικούς των ∆ΑΟΚ.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο περιοδικό Profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda
29-08-2018 12:48Ευθύμιος Τσιατούρας
Προκειμένου όσοι συντάσσουν μελέτες να προγραμματίσουν ορθά την εργασία τους, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν υφίσταται έννοια ή πράξη άτυπης παράτασης. Τα ηλεκτρονικά συστήματα κλειδώνουν και δεν δέχονται αιτήσεις μετά την ημερομηνία που έχει οριστεί ως καταληκτική. Στην περίπτωση που υπήρχε η θεωρητική δυνατότητα το σύστημα να μένει ανοικτό μετά την ημερομηνία που προβλέπεται στο ΦΕΚ δημιουργούνται προβλήματα κατά τους ελέγχους που υφίστανται οι Υπηρεσίες. Συνεπώς δεν είναι δυνατή η άτυπη παράταση καθώς οδηγεί σε δημοσιονομικές προσαρμογές (πρόστιμα) εναντίον της Χώρας αλλά και σε προσφυγές όσων έχουν υποβάλει έγκαιρα εναντίον όλων των υπολοίπων.
Απάντηση