Η τάση αυτή που συνεχίζεται από την προηγούμενη χρονιά καταγράφει αυξημένες ποσότητες, αλλά σε χαμηλότερες τιμές. Προφανώς η μείωση της αγοραστικής δύναμης στην Ελλάδα είναι η μια αιτία που ωθεί σε φθηνότερες λύσεις (φθηνότερα είδη όπως χοιρινό και πουλερικά), ενώ και η προσπάθεια των βασικών χωρών παραγωγής κρέατος να εξάγουν το πλεονασματικό τους προϊόν δημιουργεί πίεση προς τα κάτω στις τιμές εισαγωγής
Το σημαντικότερο μερίδιο των εισαγωγών κατέχει το χοιρινό κρέας, το οποίο αποτελεί το 49% του συνόλου του εισαγόμενου κρέατος. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι εισαγωγές πουλερικών στη χώρα μας, καθώς και οι εισαγωγές αιγοπρόβειου κρέατος.
(Πηγή: meatnews.gr)