Στα πλαίσια της γιορτής η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 20.30, οι κάτοικοι ξεκινούν το μαγείρεμα το βράδυ και χρησιμοποιούν πάνω από 100 κιλά ψάρια σε τεράστιες κατσαρόλες. Νωρίς το βράδυ το μαγείρεμα τελειώνει και οι κάτοικοι μαζί με τους επισκέπτες χορεύουν πίνοντας κρασί και τρώγοντας τη κακαβιά
Να σημειωθεί ότι η κακαβιά είναι ελληνική ψαρόσουπα. Το όνομα της προέρχεται από την ελληνική λέξη «κακάβι» το μαγειρικό σκεύος που χρησιμοποιείται από τους ψαράδες. Η κακαβιά περιγράφεται ως η αρχαιότερη ελληνική ψαρόσουπα και έχει συγγένεια με τη γαλλική «μπουγιαμπέσα», όπως και αυτή έτσι και η κακαβιά γίνεται από μια ποικιλία ψαριών. Παραδοσιακά γινόταν από τα μικρά ψάρια που πιανόντουσαν μαζί με λάδι, κρεμμύδια και κρόκο (Κοζάνης).
Να σημειωθεί ότι η κακαβιά είναι ελληνική ψαρόσουπα. Το όνομα της προέρχεται από την ελληνική λέξη «κακάβι» το μαγειρικό σκεύος που χρησιμοποιείται από τους ψαράδες. Η κακαβιά περιγράφεται ως η αρχαιότερη ελληνική ψαρόσουπα και έχει συγγένεια με τη γαλλική «μπουγιαμπέσα», όπως και αυτή έτσι και η κακαβιά γίνεται από μια ποικιλία ψαριών. Παραδοσιακά γινόταν από τα μικρά ψάρια που πιανόντουσαν μαζί με λάδι, κρεμμύδια και κρόκο (Κοζάνης).