Τα θέματα του σεμιναρίου είναι:
- Κυριότερες ασθένειες, ζωικοί εχθροί και ζιζάνια της Ελιάς: προσβολή, αντιμετώπιση, και επιπτώσεις στην ποιότητα του ελαιοκάρπου
-Κλάδεμα – Θρέψη – Λίπανση της Ελιάς
-Τα κρίσιμα σημεία στο ελαιοτριβείο και η σχέση τους με την ποιότητα του ελαιολάδου
- Γευσιγνωσία ελαιολάδου: αρχές και πρακτική
-Οι προκλήσεις της γευσιγνωστικής αξιολόγησης του ελαιολάδου
Το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι εδώ: http://www.tasting.teikal.gr/
Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου είναι διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης κατά ISO 17025 και αναγνωρισμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου για την οργανοληπτική δοκιμή του ελαιολάδου. Εκτός των δοκιμών, το Εργαστήριο διοργανώνει και προσφέρει συμβουλευτική σε θέματα της ελαιοκομίας.