BACK TO
TOP

Θεσμικά

vasika-shmeia-odhgos-opekepe

Με την εφαρμογή για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2024 που έχει επιλεγεί και έχει αναρτηθεί στο gov.gr την τελευταία εβδομάδα να μπάζει από παντού, η ημερομηνία την οποία έχει ανακοινώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ως καταληκτική για την ολοκλήρωση των φετινών δηλώσεων, μάλλον θα πρέπει να θεωρείται όνειρο θερινής νυκτός.

Screenshot_2024-07-15_214447

Εφαρμογή για κλάματα και χάρτης για τα σκουπίδια, συνθέτουν το έργο που παρέλαβε η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την υποβολή των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2024. Πιο απλά, γελάει ο κόσμος με την εφαρμογή που ανέβηκε τελικά στο gov.gr, ως η πλέον ενδεδειγμένη λύση για την υποβολή των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ. 

5909e7e0-5f44-4f57-9b12-8dfea6760257_2

Προϋποθέσεις για παραμονή αλλά και ένταξη νέων ανθρώπων στο αγροτικό επάγγελμα και ασφαλιστικές δικλίδες για την τήρηση των προτύπων παραγωγής στην εισαγωγή προϊόντων από τρίτες χώρες, τα προαπαιτούμενα που θέτει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας για βιώσιμες αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

kathisteriseis-sklhrou-kindinos-sundedemenhs

Καμπανάκι χτυπά το ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας για την «επικίνδυνη καθυστέρηση» στην έκδοση ετικετών πιστοποίησης για την ελληνική σποροπαραγωγή σιτηρών όσον αφορά τη φετινή σοδειά, η οποία θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για καλλιεργητές, επισείοντας κίνδυνο απώλειας συνδεδεμένης ενίσχυσης.

anoikse-osde

Στην οργισμένη αντίδραση των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) φαίνεται να σκοντάφτει τώρα το σχέδιο Μπαμπασίδη για αλλαγή παρόχου στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2024, καθώς αποκαλύπτονται οι υπόγειες διεργασίες που θέλουν να επανέρχεται η «παλιά συνταγή» τιμολόγησης (αγροτών και ΚΥΔ) για πρόσθετη υπηρεσία υποβοήθησης σε κάθε βήμα που σχετίζεται με την υποβολή, οριστικοποίηση και διασταύρωση των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ.

974-forologika

Συνεχίζω µε το θέµα των φορολογικών δηλώσεων, γιατί πλέον το κακό έχει παραγίνει. Μέχρι τώρα είχαµε τον υπουργό Οικονοµικών κ. Χατζηδάκη και τον ∆ιοικητή της ΑΑ∆Ε κ. Πιτσιλή, να ενεργούν χωρίς να λαµβάνουν υπόψη την πληθώρα λαθών που συµβαίνουν στις Υπηρεσίες τους.

σεκ1

Τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, καθώς χωρίς την εκπόνησή τους, δεν μπορεί να υπάρξει εθνικός μακρόπνοος σχεδιασμός στη ζωική παραγωγή, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μεταξύ του υφυπουργού Χρήστου Κέλλα με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

omse_11_07_2024_1_0

Την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κατάργηση του πλαφόν στον πίνακα παραφυάδων του Μελισσοκομικού Μητρώου, προκειμένου να μπορέσουν τόσο οι αγοραστές όσο και οι πωλητές μελισσιών ή παραφυάδων να συνδιαλλαγούν απρόσκοπτα, ζήτησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά την διάρκεια πρόσφατης συνάντησης με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

istockphoto-1130100415-640x640

Με βαρύ κόστος για τον αγροτικό κόσμο, ξεκινάει καθώς όλα δείχνουν η διαδικασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024, εφόσον βέβαια δεν υπάρξουν περαιτέρω προσφυγές στη δικαιοσύνη από τους διεκδικητές του έργου.

kindynoi_dimosia_oikonomika-agrotwn

Σήμα κινδύνου για τα δημόσια οικονομικά εκπέμπει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να εκφράζουν ανοιχτά πλέον την ανησυχία τους για το που μπορεί να οδηγήσει το «χρηματοδοτικό κενό» που επιφέρουν οι απανωτές αποφάσεις των ευρωπαϊκών αρχών για αχρεωστήτως καταβληθέντα και ανακλήσεις επιδοτήσεων.

nefos-gov_gr-OSDE

Λειτουργικές λύσεις μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή διακυβέρνηση και η αξιόπιστη πλατφόρμα του gov.gr, αντί της διελκυστίνδας των ακριβοπληρωμένων «τεχνικών συμβούλων» προτείνει ως διέξοδο για τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Αγροτικής Συμβουλευτικής (ΠΕΦΑΣΥ).

melissokomoi_4

Συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας είχε στις 10 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, στο ΥπΑΑΤ, όπου και τόνισε ότι οι αποζημιώσεις των πηγέντων μελισσοκόμων από τον ΕΛΓΑ, θα καταβληθούν εντός των επόμενων ημερών.

αγγιγμα

Ολοκληρώθηκαν οι διοικητικοί, επιτόπιοι και διασταυρωτικοί μηχανογραφικοί έλεγχοι για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά του 2021 και αρχίζουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι ανακτήσεις χρημάτων ή οι συμψηφισμοί ποσών με μελλοντικές επιδοτήσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στις 10 Ιουλίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

ekpaideusi-agrotes-696x365

Τη σύσταση συμβουλευτικού και γνωμοδοτικού οργάνου με την επωνυμία «Εθνική Επιτροπή ΑΚΙS (ΕΕΑΚΙS) αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών, αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ.

monopwleiakes-apaithseis

Οι μονοπωλειακές απαιτήσεις που προβάλλει συγκεκριμένο κέντρο συμφερόντων γύρω από την υπόθεση του ΟΣΔΕ, είναι αυτό που κρατάει όμηρους τους παραγωγούς και βάζει σε κίνδυνο τις πληρωμές άμεσων ενισχύσεων για το 2024.

dromologhmena-2025-eco-schemes

Οι έλεγχοι για τα οικολογικά σχήματα θα εντατικοποιηθούν ως προς το σύνολο των αιτούντων παραγωγών και κυρίως σε δράσεις που δεν έχουν κόστος αγοράς εισροών ώστε να υπάρχει διαφάνεια, όπως είναι για παράδειγμα τα καλοκαιρινά κλαδέματα και η μηχανική ζιζανιοκτονία, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσης Σταμενίτης σε αντιπροσωπεία της Ένωσης Βιολογικής και Οικολογικής Φυτοπροστασίας (ΕΒΙΟΦ).

ektos-apozhmiwsen-paragwgoi-sukwn-meliou

Eκτός αποζημιώσεων έμειναν πληγέντες συκοπαραγωγοί και μελισσοκόμοι που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι υπέστησαν μεγάλη έως ολοκληρωτική καταστροφή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel » και «Elias».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία