Το σεμινάριο με τίτλο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού» θα λάβει χώρα στο Excelsior Hotel (Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη) και αποσκοπεί να βοηθήσει τους παρευρισκομένους να κατανοήσουν τη δουλειά του οινοπαραγωγού μέσα από την έκφραση του προϊόντος του.
Με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν :
-Tι είναι το κρασί, πως φτιάχνεται και πως η ποικιλία του σταφυλιού επηρεάζει τη γεύση του
-πότε ένα κρασί είναι έτοιμο για κατανάλωση και πως η ηλικία του και η εσοδεία παραγωγής του επηρεάζουν τη γεύση του
-πως δοκιμάζουμε, αξιολογούμε και περιγράφουμε ένα κρασί, μεταφράζοντας με σωστές λέξεις τις οπτικές, οσφρητικές και γευστικές εντυπώσεις μας
-ποιο κρασί ταιριάζει με το φαγητό μας
-ποιο στυλ κρασιού μας ταιριάζει περισσότερο και πως απολαμβάνουμε κάθε φιάλη που επιλέγουμε.
Το σεμινάριο είναι ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για το κρασί και θέλουν να μάθουν περισσότερα γι' αυτό, αλλά και για εκείνους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις πριν έρθουν στις τακτικές συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI'96.
Αρχίζει στις 18:30, περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό, γευστική δοκιμή κρασιών και συμμετοχή στην πρώτη για τη φετινή σεζόν συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI'96 η οποία θα ακολουθήσει ακριβώς μετά (20:00 – 22:00).
Το κόστος συμμετοχής είναι 18€.
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με τη Wine Plus: τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr