Για την ακρίβεια, 27,5 εκατ. τόνοι χάνονται µέσω της µη κατάλληλης αποθήκευσης και κατά τη µεταφορά, ενώ άλλοι 7,5 εκατ. τόνοι καταστρέφονται κατά τη διαδικασία της επεξεργασίας, συµπλήρωσε ο Yuzhong. Η υπερβολική επεξεργασία που οδηγεί σε απώλειες συµβαίνει γιατί οι εταιρείες γυαλίζουν το ρύζι 2 ή 3 φορές, σύµφωνα µε τον Wang Lirong, µηχανικό ποιότητας τροφίµων στην Κρατική Υπηρεσία ∆ηµητριακών
«Σήµερα, οι καταναλωτές ζητούν περισσότερο ρύζι που θα έχει καλή εµφάνιση σε χρώµα και σχήµα, αλλά λευκότερο ρύζι δεν σηµαίνει περισσότερη τροφή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Wang Lirong.
Από τις 210 εκατοµµύρια αγροτικές οικογένειες στην Κίνα, µόλις το 3% αποθηκεύει τα δηµητριακά µε τον πλέον αποτελεσµατικό τρόπο, σύµφωνα µε στατιστικά στοιχεία από το υπουργείο Γεωργίας της Κίνας.
«Σήµερα, οι καταναλωτές ζητούν περισσότερο ρύζι που θα έχει καλή εµφάνιση σε χρώµα και σχήµα, αλλά λευκότερο ρύζι δεν σηµαίνει περισσότερη τροφή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Wang Lirong.
Από τις 210 εκατοµµύρια αγροτικές οικογένειες στην Κίνα, µόλις το 3% αποθηκεύει τα δηµητριακά µε τον πλέον αποτελεσµατικό τρόπο, σύµφωνα µε στατιστικά στοιχεία από το υπουργείο Γεωργίας της Κίνας.