BACK TO
TOP
Πολιτικές

Αγελάδες και γουρούνια παρέλασαν στις Βρυξέλλες

Σε νέες κινητοποιήσεις, μετά τη μαζική συγκέντρωση του περασμένου Σεπτεμβρίου, προχώρησαν στις 14 Μαρτίου οι Ευρωπαίοι αγρότες διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές στο γάλα και το χοιρινό κρέας και ζητώντας περισσότερα μέτρα ρύθμισης των αγροτικών αγορών.

Αγελάδες και γουρούνια παρέλασαν στις Βρυξέλλες

6
0
Έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανήμερα της Καθαρής Δευτέρας,  κατέβασαν αγελάδες και γουρούνια στο κέντρο των Βρυξελλών, τα οποία παρέλασαν μαζί τους, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας παρουσία του Επιτρόπου Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν




Επίσης, πλήθος τρακτέρ μπλόκαρε τους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας. Οι γαλακτοπαραγωγοί ψέκασαν γάλα έξω από τα γραφεία του βελγικού φιλελεύθερου κόμματος (MR).



Οι διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι διένειμαν επίσης δωρεάν γάλα και σάντουιτς σε περαστικούς, ελπίζοντας να κερδίσουν τη συμπάθεια για την εκστρατεία τους για περισσότερες ρυθμίσεις της αγοράς αγροτικών προϊόντων.



Υπενθυμίζεται ότι στη Γαλλία, τη μεγαλύτερη αγροτική οικονομία της ΕΕ, οι διαδηλώσεις των αγροτών λόγω των χαμηλών τιμών ως αποτέλεσμα του ρωσικού εμπάργκο, κράτησαν πάρα πολλές εβδομάδες.



Τώρα τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων έλαβαν οι Βέλγοι αγρότες από τη γαλλόφωνη Βαλονία, οι οποίοι οργάνωσαν μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης στο περιθώριο του αγροτικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.



Οι αγρότες γέμισαν τις Βρυξέλλες με αγελάδες και χοίρους, οδήγησαν τα τρακτέρ σε κεντρικούς οδούς και ψέκασαν γάλα σε διάφορα κτίρια (ειδικά στα κεντρικά κτίρια των θεσμών της ΕΕ)



Μιλώντας πριν από το Συμβούλιο, ο Γάλλος υπουργός γεωργίας Στεφάν Λε Φολ, προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερεύσει αν δεν γίνει τίποτα σε επίπεδο ΕΕ ώστε να αντιμετωπιστεί η υπερπαραγωγή και πρόσθεσε ότι η Γαλλία είναι διατεθειμένη να «παλέψει μέχρι τέλους για πετύχει λύσεις»

Σημειώνεται, τέλος, ότι αγροτικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν από 11 Μαρτίου μέχρι και 14 Μαρτίου και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως στο Ελσίνκι (Φινλανδία) όπου τουλάχιστον 500 τρακτέρ παρέλασαν στην πλατεία της Γερουσίας αλλά και στην Πορτογαλία (βλ. φωτογραφίες παρακάτω)

Κινητοποίηση αγροτών στο Ελσίνκι στις 11 Μαρτίο


Κινητοποίηση αγροτών στην Πορτογαλία στις 14 Μαρτίο


(Πηγή:  ibtimes.co.uk)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία