BACK TO
TOP

Οικονομία και Πολιτική

putin-protaseis-emporio

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την κυβέρνησή του να παρουσιάσει προτάσεις για τη διευκόλυνση του εμπορίου σιτηρών με άλλες χώρες, όπως η Ινδία και η Κίνα, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο το Σάββατο και περιήλθαν σε γνώση του Reuters.

wall-street-anamonh-kerdh

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τα κέρδη μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να θέσουν σε δοκιμασία το ράλι της Wall Street που φαίνεται να έχει αρχίσει να «κουράζεται» στη σκιά της εξασθένησης των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Francois-Villeroy

Η αβεβαιότητα στις τιμές του πετρελαίου δεν θα αποτρέψει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, υποστήριξε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

what-is-precision-agriculture-2

Την επανατοποθέτηση της γεωργίας σε τροχιά ανάπτυξης, η οποία θα αποτελέσει το στρατηγικό πλεονέκτημα για την Ευρώπη, ζητούν οι ευρωπαϊκές αγροτικές οργανώσεις Copa – Cogeca, οι οποίες παρουσιάζουν τον οδικό χάρτη για τις ευρωεκλογές, στον οποίο περιλαμβάνονται οι επτά προτεραιότητες, με τις οποίες πρέπει να βάλει ψηλά στην ατζέντα της, η επόμενη θητεία της Κομισιόν.

leta

Το κόστος που συνδέεται με την πράσινη μετάβαση της ΕΕ θα πρέπει να μοιραστεί συλλογικά για να αποφευχθεί η επιβάρυνση συγκεκριμένων ευαίσθητων κλάδων στον Γεωργικό Τομέα, σύμφωνα με έκθεση του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα.

sitira_0609

Aναθεώρησε προς τα κάτω την παγκόσμια παραγωγή σιτηρών (σίτος και χονδροειδείς σπόροι) κατά 3 εκατομμύρια τόνους, ήτοι στα 2.301 εκατομμύρια τόνους για την περίοδο 2023-2024, τo Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (IGC) στην πρόβλεψη του στις 18 Απριλίου σε σχέση με ένα μήνα πριν.

agora-reumatos-aukhsh-40euro

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται στην ενεργειακή αγορά.

epitokia-ekt-meiwseis

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για μια πιθανή μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ Ρόμπερτ Χόλτσμαν.

our-ocean-16-17

Στη διάσκεψη «Our Ocean» η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Απριλίου στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευσή της για τη διεθνή διακυβέρνηση των ωκεανών ανακοινώνοντας 40 δεσμεύσεις για δράση για το 2024. Οι δράσεις αυτές θα χρηματοδοτηθούν με 3.5 δισ. ευρώ από διάφορα ταμεία της ΕΕ. Αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσό που ανακοινώθηκε ποτέ από την ΕΕ από την έναρξη των διασκέψεων «Our Ocean».

GLXHiXOWIAA-P8t

Η Επιτροπή Φυτοϋγειονομικών Μέτρων (CPM) του FAO, ένα σημαντικό όργανο που στοχεύει στον περιορισμό των κινδύνων που ενέχουν οι φυτοπαθογόνοι οργανισμοί και οι ασθένειες που απειλούν τη γεωργία και την ανθρώπινη διαβίωση, συνεδρίασε τη Δευτέρα 15 Απριλίου για να συζητήσει περαιτέρω μέτρα προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωσή τους.

pitsilis

Ψηφιακά θα γίνεται η αμφισβήτηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, , η οποία θα ενεργοποιηθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, όπως προβλέπεται σε απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

petrelaio-times-apriliou

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου μετά την επαναφορά των κυρώσεων των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Μαδούρο της Βενεζουέλας. Ωστόσο την άνοδο συγκρατούν αφενός οι ανησυχίες για τη φετινή παγκόσμια ζήτηση, αφετέρου οι ενδείξεις ότι μια ευρύτερη σύγκρουση στη βασική περιοχή παραγωγής της Μέσης Ανατολής θα μπορούσε να αποφευχθεί. Αυτοί άλλωστε είναι και οι λόγοι για τους οποίους χθες οι τιμές κατέγραψαν βουτιά της τάξης του 3%.

oikonomia-amerikh-aprilios

Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ εμφάνισε αναιμική ανάπτυξη στο διάστημα από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές Απριλίου, με τα "εμπόδια” που αποτρέπουν όμως την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να ξεκινήσει τη μείωση του κόστους δανεισμού να παραμένουν και με τις επιχειρήσεις να εκφράζουν φόβους ότι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού έχει σταματήσει.

kwsths-xatzhdakhs-DNT-PT

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία