BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Το Πάσχα των Καθολικών τονώνει τις εξαγωγές αρνιού

Το πρώιμο Πάσχα της 27ης Μαρτίου έφερε ζήτηση από το εξωτερικό.

Το Πάσχα των Καθολικών τονώνει τις εξαγωγές αρνιού

3
1

Σε τιμές κάτω του κόστους είναι υποχρεωμένος να πουλά το αρνί και το κατσίκι ο κτηνοτρόφος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, αυτή την περίοδο, σε μια προσπάθεια να «διώξει» την παραγωγή του και να αποκτήσει ρευστότητα. Ωστόσο, η ζήτηση από το εξωτερικό λόγω του Καθολικού Πάσχα είναι κάτι παραπάνω από ζωηρή, αυτή την περίοδο και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για το νομό με το μεγαλύτερο πληθυσμό αιγοπροβάτων σε πανελλαδικό επίπεδο, αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσκολία των ντόπιων παραγωγών, να τα φέρουν σε πέρας, λόγω κυρίως των χαμηλών επιπέδων ρευστότητας, που οφείλονται στις καθυστερήσεις πληρωμών, επιδοτήσεων και κάθε λογής προγραμμάτων από υπουργείο και ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το παρήγορο ωστόσο είναι ότι καθημερινά από τη συγκεκριμένη περιοχή «φεύγουν» προς εξαγωγή χιλιάδες αμνοερίφια που έχουν καταστεί τώρα –όπως και στο παρελθόν- περιζήτητα από αγορές του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα η Ιταλία, που έχει μεγάλες ανάγκες, λόγω εορτασμού της εορτής του Πάσχα, στις 27 Μαρτίου 2016.

Αλέξανδρος Μπίκας

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

21-03-2016 13:58Κτηνοτρόφος

Πλάκα κάνουν;από την παρασκευή μέχρι την δευτέρα έχουν εισαγη πάνω από 5000αρνια μόνο σε ένα σφαγείο και βάζουν σφραγίδα ελλας τα φέρνουν ζωντανά από ρουμανια και τα εξάγουν ελληνικά βλέπετε τις σφραγίδες τις έχουν τα σφαγεία και όχι οι κτηνίατροι και τα δικά μας αρνιά τα περνούν κάτω του κόστους ζητώ ο συριζα ζητώ το ελληνικο εθνος ελληνες κτηνοτρόφοι μόνο φόρους να πληρώνεται κορόιδα.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία