BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Ασπίδα στην ανθοφορία το Smartfoil της Anthesis

H ανθοφορία είναι ένα κρίσιμο στάδιο στο βιολογικό κύκλο των καρποφόρων φυτών. Η έναρξη της άνθησης είναι η είσοδος των φυτών στην αναπαραγωγική τους φάση και αποτελεί μια πολύπλοκη διαδικασία που επηρεάζεται από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες.

ad14e3f1ea53ec7346e0758c14413a30_S

418
1

Πολλές φορές ενώ η ανθοφορία είναι πλούσια, η καρπόδεση δεν είναι ικανοποιητική.  Οι αβιοτικές καταπονήσεις σε συνδυασμό με την αδυναμία των δένδρων να αποδώσουν τα μέγιστα στην αναπαραγωγική περίοδο, οδηγούν σε πτώση μεγάλου αριθμού ανθέων ή/και στην ατελή επικονίαση και γονιμοποίηση με αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα και στην ποσότητα της τελικής σοδειάς.

Μικρές ή μεγάλες αβιοτικές καταπονήσεις κατά την περίοδο της ανθοφορίας έχουν μικρότερες έως μεγαλύτερες επιπτώσεις στην ικανοποιητική καρπόδεση, ποσοστό το οποίο διαφέρει ανάλογα την καλλιέργεια, το είδος, την ποικιλία, την ηλικία κ.τ.λ.    

Ανοιξιάτικοι παγετοί, χαμηλές/υψηλές θερμοκρασίες ή και μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της μέρας, υγρός και βροχερός καιρός ή ξηρασία  κατά την περίοδο της ανθοφορίας, επηρεάζουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό το δέσιμο των καρπών και την σοδειά του παραγωγού.

Πως μπορούμε να διασφαλίσουμε μια δυναμική ανθοφορία και μια ομαλή έναρξη της αναπαραγωγικής φάσης?

Ο βιοδιεγέρτης Smartfoil αποτελεί ένα εξειδικευμένο σκεύασμα για την θωράκιση της ανθοφορίας και συντελεί στην ενίσχυση της  καρπόδεσης ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών ή θρεπτικής κατάστασης των δένδρων.

Τι είναι το Smartfoil?

Το Smart foil είναι ένας βιοδιεγέρτης που περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία υψηλής περιεκτικότητας, εύκολα αφομοιώσιμων οργανικών στοιχείων, πάνω από 25% αμινοξέων και μεταβολιτών που είναι παράγωγα της ζύμωσης  του Saccharomyces cerevisiae.

Το πιο σημαντικό αμινοξύ που περιέχει, ανάμεσα στα άλλα, είναι η Προλίνη, βασικό αμινοξύ για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανθοφορίας, κυρίως σε συνθήκες στρες.

Πως το Smartfoil επιδρά θετικά στο κρίσιμο στάδιο της ανθοφορίας?

  • Δράση σε επίπεδο γονιδίων

- Γονιδιακή διέγερση από 3 ώρες έως και 10 ημέρες μετά την εφαρμογή.

- Επαγωγή 8 γονιδίων που εμπλέκονται στην ανθοφορία και στον μετριασμό του αβιοτικού στρες.

- Επιτάχυνση και διέγερση της φωτοσύνθεσης

  • Δράση σε επίπεδο μεταβολισμού
  • Προωθεί την αντιοξειδωτική δραστηριότητα και τη συγκέντρωση οσμοπροστατευτικών.
  • Επιτρέπει στο φυτό να είναι έτοιμο να παράγει Προλίνη σε περίπτωση ανάγκης, λόγω του υψηλού ποσοστού γλουταμινικού οξέος που είναι υπεύθυνο για τη διαδικασία αυτή.
  • Δράση σε επίπεδο κυττάρου
  • Προωθεί και διατηρεί την σπαργή των κυττάρων σε συνθήκες ξηρασίας.
  • Δράση σε επίπεδο φυσιολογίας
  • Επιφέρει ομοιομορφία στη φυλλική επιφάνεια και «καλή» ποιότητα αυτής, με αποτέλεσμα την καλύτερη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και αξιοποίηση των προϊόντων της.
  • Αύξηση χρωστικών στους χλωροπλάστες: καροτενοειδή, χλωροφύλλη (α+β)
  • Διατηρεί τη φωτοσυνθετική δραστηριότητα (οι κύριες χρωστικές της φωτοσύνθεσης ενεργοποιούνται σημαντικά μετά την εφαρμογή του SmartFoil τουλάχιστον για 10 ημέρες).
  • Μετριάζει την κατανάλωση ενέργειας του φυτού, εξασφαλίζοντας

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία