Σε συνέχεια της τριετούς συµφωνίας µε την τοπική τυροκοµική επιχείρηση για την αγορά 6.000 τόνων γάλακτος ετησίως ,που είχε πρώτη αποκαλύψει η Agrenda µε σχετικό ρεπορτάζ, ο γαλλικός όµιλος έχει πλέον ανεβάσει, σύµφωνα µε πληροφορίες, τον αριθµό των υπογεγραµµένων συµβολαίων µε τους αιγοτρόφους στα 250 (από 120 που ήταν στις αρχές Ιανουαρίου).
Τετραπλάσιος (80 από 20) είναι και ο αριθµός εκείνων που έχουν παραδώσει µέχρι στιγµής προϊόν στην τοπική τυροκοµική επιχείρηση «Πατσίκας Στέφανος & ΣΙΑ Ο.Ε», η οποία έχει επιφορτιστεί µε τη συλλογή, τον ποιοτικό έλεγχο και την αποθήκευση του γάλακτος στις εγκαταστάσεις λειτουργώντας ως στρατηγικός συνεργάτης της Fromagerie Guilloteau για την Έλλάδα.
Κατά τις ίδιες πηγές, τα συµβόλαια που έχουν κλειστεί είναι µονοετή και αφορούν παραγωγούς από ολόκληρη σχεδόν τη Βόρεια Ελλάδα (Πέλλα, Κοζάνη, Καστοριά, Ηµαθία, Πιερία ακόµα και Σέρρες).
Η εικόνα από τις πρώτες παραδόσεις, και µε δεδοµένο ότι οι ποσότητες του γάλακτος θα αυξηθούν όσο προχωράµε στην άνοιξη, δείχνει ότι ται ότι το συµφωνηµένο όριο των 6.000 κιλών θα ξεπεραστεί και οι ποσότητες που θα παραλάβουν φέτος οι Γάλλοι θα αγγίξουν ή και θα ξεπεράσουν τους 7.000 τόνους.
Τετραπλάσιος (80 από 20) είναι και ο αριθµός εκείνων που έχουν παραδώσει µέχρι στιγµής προϊόν στην τοπική τυροκοµική επιχείρηση «Πατσίκας Στέφανος & ΣΙΑ Ο.Ε», η οποία έχει επιφορτιστεί µε τη συλλογή, τον ποιοτικό έλεγχο και την αποθήκευση του γάλακτος στις εγκαταστάσεις λειτουργώντας ως στρατηγικός συνεργάτης της Fromagerie Guilloteau για την Έλλάδα.
Κατά τις ίδιες πηγές, τα συµβόλαια που έχουν κλειστεί είναι µονοετή και αφορούν παραγωγούς από ολόκληρη σχεδόν τη Βόρεια Ελλάδα (Πέλλα, Κοζάνη, Καστοριά, Ηµαθία, Πιερία ακόµα και Σέρρες).
Η εικόνα από τις πρώτες παραδόσεις, και µε δεδοµένο ότι οι ποσότητες του γάλακτος θα αυξηθούν όσο προχωράµε στην άνοιξη, δείχνει ότι ται ότι το συµφωνηµένο όριο των 6.000 κιλών θα ξεπεραστεί και οι ποσότητες που θα παραλάβουν φέτος οι Γάλλοι θα αγγίξουν ή και θα ξεπεράσουν τους 7.000 τόνους.