BACK TO
TOP

Business

ermou_2_2

Οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων (ενάρξεις λειτουργίας επιχειρήσεων), για το σύνολο των τομέων της οικονομίας, το Α’ τρίμηνο 2023 διαμορφώθηκαν σε 34.213, παρουσιάζοντας αύξηση 25,3% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο 2022 που είχαν φτάσει τις 27.301 και αύξηση 12,9% σε σχέση με το Δ’ τρίμηνο 2022 που ήταν 30.316, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Elia-fyto_2

Το 95% του γενετικού υλικού της ελιάς παγκοσμίως παραμένει εμπορικά μη αξιοποιήσιμο και εγκλωβισμένο σε σπερματικές τράπεζες ανά την υφήλιο, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του GEN4OLIVE, ενός προγράμματος χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αποτελεί μια κοινοπραξία πανεπιστημιακών και ιδιωτικών φορέων με στόχο την δημιουργία νέων εμπορικών ποικιλιών ελιάς, ικανών να αντέξουν τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, διατηρώντας παράλληλα τα ίδια -ή και καλύτερα- παραγωγικά χαρακτηριστικά.

PHOTO-2021-09-10-10-03-04

Έρχεται να επιβεβαιώσει με επίσημη ανακοίνωση ο Όμιλος Ευθυμιάδη την είδηση της εξαγοράς της εταιρείας σπόρων Σπύρος Ανδριώτης ΑΕ, για την οποία έγραφε το Agronews.gr την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, λίγες μόλις ώρες αφότου έπεσαν οι υπογραφές.

syngenta_2_2

Δυνατά οικονομικά αποτελέσματα παρουσίασε στις 26 Αυγούστου o Όμιλος Syngenta με τις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου να έχουν σημειώσει αύξηση 24% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και να ανέρχοινται σε 14,4 δισ. δολάρια. Ο δείκτης EBITDA, τα καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 22% το πρώτο εξάμηνο του 2020, στα 2,7 δισ. δολάρια.

Photovoltaika-Agrotis_2

Καλύτερη από ποτέ υπήρξε το 2020 η επίδοση της Ελλάδας ως προς τις επενδύσεις σε παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), σύμφωνα με την 57η έκδοση του δείκτη της συμβουλευτικής εταιρείας EY για τις ΑΠΕ (RECAI).

dania-periorizei-tis-ihthyokalliergeies-dioti-epivarynoun-to-perivallon-57403

Αύξηση της ελληνικής παραγωγής τσιπούρας και λαβρακίου ιχθυοκαλλιέργειας κατά περίπου 12% εκτιμά για τη φετινή χρονιά η Globefish (το παράρτημα του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ – FAO που ασχολείται με την αλιεία), ενώ την ίδια ώρα προβλέπει συνέχιση της μείωσης της τουρκικής παραγωγής κατά 10%-15% σε σύγκριση με το 2020.

Picture_1_6

Η τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα θεωρείται συχνά ως πηγή ελπίδας για τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, που αποτυπώνεται κυρίως στα κλιματικά σχέδια των χωρών, καθώς και στις αντίστοιχες στρατηγικές ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο.

15289194_1190314131051498_3022846762592516869_o

Την είσοδο ιδιώτη επενδυτή με όρο την απόκτηση ποσοστού υποχρεωτικών συνεταιριστικών μερίδων και ψήφων σε ύψος 35% του συνόλου αυτών επιδιώκει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου, έχοντας ήδη προχωρήσει σε τροποποίηση και προσαρμογή του καταστατικού του σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς.

nafpigia-skaramagka

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου, ιδιοκτησίας της, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην οποία συμμετείχαν οι εταιρείες «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD» και «PYLETECH INDUSTRIES MAE», ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε

nn0epwhz

Οι τραπεζικές πιστώσεις προς την ελληνόκτητη ναυτιλία συνέχισαν να συρρικνώνονται το προηγούμενο έτος, καθώς οι τράπεζες προσαρμόζονται σε έναν κλάδο που θεωρούν πως εμπεριέχει αυξημένο κίνδυνο.

livanos_

Η Ελλάδα έχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη ανάπτυξη υποδομών agrologistics με ευρωπαϊκό και διεθνή προσανατολισμό, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, κατά τον χαιρετισμό του στη διαδικτυακή ημερίδα για τα Agrologistics του Οργανισμού "Νέα Γεωργία-Νέα Γενιά".

increase-business-productivity_2

Με απόλυτα θετικό πρόσημο «έκλεισε» το ισοζύγιο επιχειρηματικότητας το πρώτο πεντάμηνο του έτους στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), καθώς καταγράφεται αισθητή αύξηση των συστάσεων νέων επιχειρήσεων, έναντι μιας μεγάλης υποχώρησης των διαγραφών

merkel-mitsotakis-berolino

Το 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ, με τίτλο «Όραμα Ανάπτυξης - Εμβληματικές Επενδύσεις» διοργανώνει ψηφιακά στις 8 Ιουνίου 2021, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία