BACK TO
TOP
Business

Σάρωσαν τα βραβεία οι εταιρείες κρέατος

Τα εγχώρια κρέατα ανώτερης ποιότητας ξεχώρισαν κατά την «1η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με Βάση το Κρέας και Ελληνικών Κρεατοσκευασμάτων» που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης Meat Days 2012. Συνολικά 97 βραβεία δόθηκαν στις ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες κρέατος που διακρίθηκαν για τη γεύση, την πρωτοτυπία και το άρωμά τους.

Σάρωσαν τα βραβεία οι εταιρείες κρέατος

2
0

Συγκεκριμένα, χρυσό βραβείο έλαβαν για τα προϊόντα τους οι εταιρείες: Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρτας για το σουβλάκι στήθος κοτόπουλο, τα Αλλαντικά Στάθης για το παστό σε ελαιόλαδο, Αφοι Τζήμα για τον μοσχαρίσιο καβουρμά και το σαλάμι μπίρας, η Biogreco για το βιολογικό μπούτι κοτόπουλο, η Έδεσμα για το σαλάμι αέρος τύπου Ουγγαρίας και το παριζάκι, η Ζαββός Σεραφείμ για το μπιφτέκι, η Καλαμπόκη για το σουβλάκι κοτο-μπέικον-πιπεριά, η Κόσμος για τον χοιρινό καβουρμά πικάντικο και το χοιρινό φιλέτο καπνιστό, η Μαγδαληνή Γρηγοριάδου για το σκορδάτο σαλάμι, η εταιρεία Μιράν για το σουτζούκι και το χωριάτικο λουκάνικο μερικής ωρίμανσης, την Μπόρας Ζέλιος για τον βουβαλίσιο καβουρμά, το μπούτι καπνιστό βουβαλίσιο, το λουκάνικο βουβαλίσιο καπνιστό με τυρί και το λουκάνικο βουβαλίσιο ριγανάτο, η Παπαδόπουλος Απόστολος για το σαλάμι ημίξερο και τον παστουρμά Ξάνθης, το Σάλτσα Μπαρ Ένα για το κεμπαπάκι, το φιλέτο κοτόπουλο και το φιλετάκι χοιρινό, Σαριμπόγιας για τη σαρδινέλα και την παστουρμαδέλα και τέλος η Φάρμα Φωτιάδη για τη μπριζόλα αγριόχοιρου μαριναρισμένη.

Η διενέργεια του διαγωνισμού αξιολόγησης αποτελεί συνδιοργάνωση των επαγγελματικών οργανώσεων ΣΠΑΚΒΕ και ΣΕΒΕΚ, της εταιρείας o.mind creatives και του περιοδικού Meat Place. Την επιστημονική τεκμηρίωση ανέλαβε ο κ. Ιωάννης Αμβροσιάδης, καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
 
 Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από 49 εμπειρογνώμονες – δοκιμαστές (τεχνολόγοι τροφίμων, υπεύθυνοι παραγωγής και ποιότητας στις ελληνικές βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος, καθηγητές, σεφ και κτηνίατροι). Στην αξιολόγηση συμμετείχαν συνολικά 22 ελληνικές βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος με 185 δείγματα προϊόντων που ήδη κυκλοφορούν στην καταναλωτική αγορά και ανταποκρίνονται στον ελληνικό κώδικα τροφίμων και ποτών.
 
 Η επόμενη διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2013 στα MEAT DAYS 2013, από την εταιρεία omindcreatives και το περιοδικό Meat place.
 Ακολουθεί ο πίνακας με τα βραβευθέντα προϊόντα της «1ης Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελληνικών Προϊόντων με Βάση το Κρέας και Ελληνικών Κρεατοσκευασμάτων» ο οποίος αποτελεί τη μοναδική επίσημη λίστα αποτελεσμάτων και δημοσιεύεται με την επίσημη άδεια των εταιρειών που συμμετείχαν στην αξιολόγηση.
 
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
1. Σουβλάκι Στήθος Κοτόπουλο – ΧΡΥΣΟ
2.Γύρος Κοτόπουλο – ΧΑΛΚΙΝΟ
3. Σουβλάκι Μπούτι Κοτόπουλο – ΧΑΛΚΙΝΟ
 
 ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΣΤΑΘΗΣ
1.Παστό σε ελαιόλαδο – ΧΡΥΣΟ
2.Παριζάκι light – ΑΡΓΥΡΟ
3.Σαλάμι Αέρος – ΑΡΓΥΡΟ
4. Λουκάνικο CABANOSSI – ΧΑΛΚΙΝΟ
 
ΑΝΔΡΟΜΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
1. Χοιρινό Σουβλάκι Χειροποίητο – ΑΡΓΥΡΟ
2. Μπέικον Καπνιστό – ΧΑΛΚΙΝΟ
3. Χωριάτικο Λουκάνικο Μονεμβασιάς – ΧΑΛΚΙΝΟ
 
ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΠΤΕΡΩΤΩΝ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ
1.Νωπό Στήθος Ορτυκιού – ΑΡΓΥΡΟ
 
 ΑΦΟΙ ΤΖΗΜΑ Α.Ε.
1.Καβουρμάς μοσχαρίσιος  - ΧΡΥΣΟ
2.Σαλάμι μπύρας – ΧΡΥΣΟ
3.Λουκάνικο κοτόπουλο – ΑΡΓΥΡΟ
4.Λουκάνικο καπνιστό – ΑΡΓΥΡΟ
5.Προσουτίνο – ΑΡΓΥΡΟ
6.Παστουρμάς – ΧΑΛΚΙΝΟ
 
BIOGRECO A.E.
1. Μπούτι Κοτόπουλο Βιολογικό – ΧΡΥΣΟ
 
ΕΔΕΣΜΑ ΑΕΒΕ
 1. Αέρος τ. Ουγγαρίας – ΧΡΥΣΟ
 2. Παριζάκι – ΧΡΥΣΟ
 3. Φιλέτο Γαλοπούλας Καπνιστής χωρίς συντηρητικά –   ΑΡΓΥΡΟ
 4. Απάκι – ΑΡΓΥΡΟ
 5. Πάριζα - ΑΡΓΥΡΟ
 6. Λουκάνικα χωριάτικα με πράσο – ΑΡΓΥΡΟ
 7. Λουκάνικα τ. Τρικάλων – ΧΑΛΚΙΝΟ
 8. Λουκάνικα Χωριάτικα με ελιά – ΧΑΛΚΙΝΟ
 9. Λουκάνικα Χωριάτικα τ. Καρδίτσας – ΧΑΛΚΙΝΟ
 10. Λουκάνικο με καπνιστό κασέρι Ελασσόνας – ΧΑΛΚΙΝΟ
 11. Λουκάνικο Ξυδάτο – ΧΑΛΚΙΝΟ
 
ΖΑΒΒΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΕΒΕ
1.Μπιφτέκι – ΧΡΥΣΟ
2. Μπιφτέκι Γεμιστό – ΑΡΓΥΡΟ
3. Ντονέρ (Γύρος Μοσχάρι) – ΑΡΓΥΡΟ
4. Κεμπάπ – ΧΑΛΚΙΝΟ
5.Σεφταλιά – ΧΑΛΚΙΝΟ
 
ΚΑΛΑΜΒΟΚΗ ΑΕΒΕ (ΑΓΝΟΜΑΡΚΕΤ – MEAT)
1.Σουβλάκι Κοτο- Μπέικον-Πιπεριά – ΧΡΥΣΟ
2.Λουκάνικο Βόειο – ΑΡΓΥΡΟ
3. Λουκάνικο Πρόβειο – ΑΡΓΥΡΟ
 
ΚΟΣΜΟΣ Α.Ε.
1.Καβουρμάς Χοιρινός Πικάντικος – ΧΡΥΣΟ
2.Χοιρινό Φιλέτο Καπνιστό (Ψαρονέφρι) – ΧΡΥΣΟ
3.Καβουρμάς Βόειος – ΑΡΓΥΡΟ
4.Σουτζούκι Καπνιστό – ΑΡΓΥΡΟ
5.Λουκάνικο Χωριάτικο με λιαστή ντομάτα & κεφαλοτύρι – ΑΡΓΥΡΟ
6. Καβουρμάς Ανάμικτος -      ΧΑΛΚΙΝΟ
7.Χοιρινλη Πανσέτα Καπνιστή –ΧΑΛΚΙΝΟ
 
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.
1.Σκορδάτο Σαλάμι – ΧΡΥΣΟ
2.Λουκάνικο με πράσο – ΑΡΓΥΡΟ
3.Φιλετίνι Μοσχαρίσιο – ΧΑΛΚΙΝΟ
 
ΜΙΡΑΝ-Μ.ΚΟΥΡΟΥΝΛΙΑΝ Ο.Ε.
1.Σουτζούκι – ΧΡΥΣΟ
2.Λουκάνικο Χωριάτικο μερικής ωρίμανσης – ΧΡΥΣΟ
3.Παστουρμάς – ΑΡΓΥΡΟ
 
ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
1. Λουκάνικο BRATWURST βραστό – ΧΡΥΣΟ
2. Λουκάνικο Κοζάκικο καπνιστό – ΧΑΛΚΙΝΟ
3. Λουκάνικο Τυροκοζάκικο καπνιστό – ΧΑΛΚΙΝΟ
 
ΜΠΟΡΑΣ Ζ. & ΣΙΑ Ο.Ε.
1.Καβουρμάς Βουβαλίσιος – ΧΡΥΣΟ
2. Μπούτι Καπνιστό Βουβαλίσιο – ΧΡΥΣΟ
3. Λουκάνικο Βουβαλίσιο καπνιστό με τυρί καπνιστό – ΧΡΥΣΟ
4.Λουκάνικο Βουβαλίσιο ριγανάτο – ΧΡΥΣΟ
5.Καβουρμάς Βουβαλίσιος με Παστουρμά – ΑΡΓΥΡΟ
6.Λουκάνικο Βουβαλίσιο πικάντικο – ΑΡΓΥΡΟ
7.Σαλάμι Βουβαλίσιο – ΑΡΓΥΡΟ
8.Σαλαμάκι Βουβαλίσιο – ΧΑΛΚΙΝΟ
9. Λουκάνικο Βουβαλίσιο καπνιστό – ΧΑΛΚΙΝΟ
 
 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
1. Σαλάμι Ημίξερο – ΧΡΥΣΟ
2.Παστουρμάς Ξάνθης – ΧΡΥΣΟ
3.Καβουρμάς Ξάνθης – ΑΡΓΥΡΟ
4. Σουτζούκι Ξάνθης (Πέταλο) – ΧΑΛΚΙΝΟ
5.Λουκάνικα πικάντικα Ξάνθης – ΧΑΛΚΙΝΟ
 
 ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡ ΕΝΑ Α.Ε.
 1. Κεμπαπάκι – ΧΡΥΣΟ
 2. Φιλέτο Κοτόπουλο – ΧΡΥΣΟ
 3. Φιλετάκι Χοιρινό – ΧΡΥΣΟ
 4. Σουβλάκι Μοσχάρι – ΧΑΛΚΙΝΟ
 
ΣΑΡΗΜΠΟΓΙΑΣ Α.Ε.
1. Σαρδινέλα – ΧΡΥΣΟ
2.Παστουρμαδέλα – ΧΡΥΣΟ
3.Μοσχαρίσιο μπούτι πάπρικα –ΑΡΓΥΡΟ
4. Χοιρινό Μ/Δ μπούτι δενδρολίβανο – ΑΡΓΥΡΟ
5.Παστουρμάς από κρέας καμήλας – ΑΡΓΥΡΟ
6.Μούχτερον – ΧΑΛΚΙΝΟ
 
ΤΣΙΚΑΚΗΣ – ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
1. Παστό Αρκαδίας – ΑΡΓΥΡΟ
2.Λουκάνικο Χωριάτικο – ΑΡΓΥΡΟ
3.Κεμπάπ – ΧΑΛΚΙΝΟ
4.Λουκάνικο Ξυδάτο – ΧΑΛΚΙΝΟ
5.Λουκάνικο Σκορδάτο – ΧΑΛΚΙΝΟ
 
ΦΑΕΘΩΝ ΑΒΕΕ
1. Σουτζουκάκι – ΑΡΓΥΡΟ
2.Γύρος Κοτόπουλο – ΑΡΓΥΡΟ
3.Σουβλάκι Χοιρινό – ΑΡΓΥΡΟ
4.Σουβλάκι Κοτόπουλο Στήθος – ΑΡΓΥΡΟ
 
ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ
1.Μπριζόλα Αγριόχοιρου Μαριναρισμένη - ΧΡΥΣΟ
2. Σουτζουκάκι (Κεμπάπ) με Αγριογούρουνο – ΑΡΓΥΡΟ
3.Φρέσκο Λουκάνικο Παραδοσιακό με Αγριόχοιρο – ΑΡΓΥΡΟ
4. Καπνιστό Λουκάνικο με Αγριογούρουνο & Γραβιέρα – ΑΡΓΥΡΟ
5. Καβουρμάς Ποντιακός Αγριόχοιρου – ΧΑΛΚΙΝΟ
6.Ζαμπόν Βραστό – ΧΑΛΚΙΝΟ
7. Λουκάνικο Καπνιστό με Αγριογούρουνο & Ρίγανη – ΧΑΛΚΙΝΟ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία