Τα μπιφτέκια που ελέγχθηκαν και βρέθηκαν θετικά παρήχθησαν σε δύο εργοστάσια στην Ιρλανδία κι ένα στη Βρετανία και πωλούνταν τόσο σε υποκαταστήματα της ίδιας της αλυσίδας όσο και σε διάφορα άλλα καταστήματα λιανικής, όπως ανακοίνωσε η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας σε δική της ξεχωριστή ανακοίνωση.
Οι ιρλανδικές αρχές ανέφεραν ότι το μεγαλύτερο μέρος των μπιφτεκιών περιείχε πολύ χαμηλό επίπεδο DNA αλόγου, αλλά σε τουλάχιστον ένα δείγμα της Tesco βρέθηκε ότι γενετικό υλικό αλόγων αποτελούσε το 29% του περιεχομένου.«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Ιρλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον προμηθευτή που αφορά [η υπόθεση] για να αντιληφθούμε τάχιστα πώς συνέβη αυτό και πώς θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ξανά», ανέφερε η Tesco στην ανακοίνωσή της.
Το κρέας αλόγου γενικά δεν θεωρείται πως αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών, αλλά για πολιτισμικούς λόγους δεν τρώγεται στη Βρετανία, ούτε στην Ιρλανδία.
Η υπόθεση αυτή προκαλεί προβληματισμό κι αμηχανία στην αλυσίδα, που πασχίζει να αναστρέψει την πτώση του μεριδίου αγοράς της βελτιώνοντας την εικόνα της σε ό,τι αφορά την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει.