BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Το ρίσκο του καιρού ανεβάζει τις τιμές των δημητριακών

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου οι τιµές εξαγωγής παραµένουν στα 300-310 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας ανάλογα ποιότητας, επίπεδα στα οποία κλείνονται κάποιες δουλειές. Οδεύουµε προς τον αλωνισµό της νέας σοδειάς, εποµένως θα πρέπει να αδειάσουν και οι αποθήκες µε φετινά σιτάρια.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

376
0

∆ραστηριότητα στις τιµές νέας σοδειάς δεν υπάρχει, οπότε και οι περισσότεροι στέκονται στα νέα της καλλιέργειας. Φαίνεται πως οι αποδόσεις δεν θα είναι και οι καλύτερες δυνατές.  

Στα σκληρά σιτάρια, δεν είχαµε για άλλη µια εβδοµάδα µεταβολές στη νέα λίστα τιµών της Φότζια. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 350-355 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50% και πρωτεΐνη 11% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 325-330 ευρώ ο τόνος. Στον Καναδά ανακοινώθηκαν χαµηλά φετινά αποθέµατα βάσει των στοιχείων έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ στην Τουρκία σηµειώνεται πως η νέα σοδειά εξακολουθεί να δείχνει υποσχόµενη όσον αφορά τις ποσότητες.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, είναι σύνηθες αυτή την εποχή οι καιρικές να επηρεάζουν τις τιµές των δηµητριακών. Από την µια µεριά στις ΗΠΑ, Βραζιλία και δυτική Ευρώπη είχαµε έντονες βροχοπτώσεις και από την άλλη στην νότια Ρωσία ξηρασία. 

Τα νέα για εκτεταµένες βροχοπτώσεις στις ΗΠΑ, Βραζιλία και ∆υτική Ευρώπη, παράλληλα µε την έλλειψη νερού στη Νότια Ρωσία  έφεραν την άνοδο στα σιτηρά, καλαµπόκια και σόγια. Στη Γαλλία, οι τιµές για τους ίδιους λόγους έπιασαν τα 245 ευρώ ο τόνος για τα συµβόλαια Σεπτεµβρίου, δηλαδή 10 ευρώ πάνω από την προηγούµενη εβδοµάδα, που διόρθωσαν, αφού πρώτα  είχαν σηµειώσει υψηλό στα 235 ευρώ ο τόνος για τα συµβόλαια Σεπτεµβρίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία