BACK TO
TOP
Διεθνή

Η ΕΕ αναγνωρίζει το σκόρδο «Araban Sarımsağı» από την Τουρκία ως ΠΟΠ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απένειμε στο σκόρδο «Araban Sarımsağı», που καλλιεργείται αποκλειστικά στην περιοχή Araban του Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, το καθεστώς της προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ).

garlic

29
0
Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί τη δεύτερη τουρκική ποικιλία σκόρδου, μετά την «Taşköprü Sarımsağı», που λαμβάνει τέτοια αναγνώριση, αναδεικνύοντας τις μοναδικές του ιδιότητες που αποδίδονται στις ιδιαίτερες γεωγραφικές και κλιματικές συνθήκες της περιοχής παραγωγής του.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία, Πρέσβης Nikolaus Meyer-Landrut, σχολίασε τη σημασία αυτής της αναγνώρισης για την τουρκική γεωργία, τονίζοντας τον ρόλο του ΠΟΠ στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών και της αξίας της αγοράς για το αυθεντικό προϊόν

«Καλωσορίζω το εικοστό πρώτο τουρκικό φαγητό που κέρδισε την αναγνώριση από την ΕΕ και το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό ταξίδι των τουρκικών προϊόντων συνεχίζεται με τόση επιτυχία. Η καταχώριση ΠΟΠ της ΕΕ θα αυξήσει την αναγνώριση αυτού του σκόρδου. Οι καταναλωτές θα ξέρουν ότι παίρνουν το γνήσιο σκόρδο «Araban Sarımsağı» όταν δουν το λογότυπο ΠΟΠ»

Ο Μητροπολιτικός Δήμος Γκαζιαντέπ, σε συνεργασία με το Γεωργικό Επιμελητήριο Araban, πρωτοστάτησε στην αίτηση για το καθεστώς ΠΟΠ, με στόχο την περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη της παρουσίας του σκόρδου στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των παραγώγων προϊόντων όπως σκόνη σκόρδου και μαύρο σκόρδο

Τοπικοί παραγωγοί και αγροτικοί σύμβουλοι στο Γκαζιαντέπ εξέφρασαν αισιοδοξία σχετικά με τον αντίκτυπο της αναγνώρισης ΠΟΠ στην αξία της επωνυμίας του σκόρδου "Araban Sarımsağı" και στις εξαγωγικές δυνατότητες, κάνοντας παραλληλισμούς με την επιτυχία του "Gaziantep Baklavası" να κερδίσει διεθνή αναγνώριση.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία