BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Με κέρδη έκλεισε η Wall, έβδομη σερί κερδοφόρα ημέρα για τον Dow

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με τον Dow Jones να καταγράφει επταήμερο ανοδικό σερί και το μεγαλύτερο κερδοφόρο σερί της χρονιάς, καθώς τα νέα στοιχεία αναζωπύρωσαν την ελπίδα για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αργότερα φέτος.

wall-street-dow

9
0

Ειδικότερα στο ταμπλό, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% ή 331,37 μονάδων στις 39.387,76 μονάδες και ο S&P 500 κέρδισε 0,53% ή 27,71 μονάδες στις 5.215,38 μονάδες. Ο Nasdaq πρόσθεσε 0,27% ή 43,51 μονάδες στις 16.362,79 μονάδες.

Από τις 30  μετοχές του Dow Jones, μόλις οι 5 έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος. Ειδικότερα, των απωλειών ηγήθηκαν οι μετοχές των Salesforce, International Business Machines και Cisco Systems με πτώση 1,36%, 1,17% και 0,44% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, των κερδών ηγήθηκαν οι μετοχές των Home Depot, Caterpillar και Goldman Sachs με άνοδο 2,54%, 2,11% και 1,93% αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου 2023 έφτασαν οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες ενδέχεται να μειώσουν τα επιτόκια κάποια στιγμή φέτος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης ανήλθαν στις 231.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 4 Μαΐου, αυξημένες κατά 22.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση ανέμεναν πως θα διαμορφωθούν στις 214.000.

Εκτός από τα στοιχεία για την ανεργία, μια δημοπρασία ομολόγων που βρήκε ισχυρή ζήτηση συνέβαλε στην πτώση των αποδόσεων την Πέμπτη. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε πάνω από 2 μονάδες βάσης στο 4,461%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε περισσότερο από 3 μονάδες βάσης στο 4,811%.

"Μια μικρή εξασθένηση των στοιχείων δίνει στη Fed ένα παράθυρο", δήλωσε ο διεθνής στρατηγικός αναλυτής της MRB Partners, Phillip Colmar, προσθέτοντας ότι η αγορά της Πέμπτης έλαβε τα στοιχεία ως κάτι θετικό.

Νωρίτερα, μια νέα σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου πρόσφερε πρόσκαιρες πιέσεις στη Wall, καθώς κινήθηκε χαμηλότερα από τις προσδοκίες της Wall Street. Η μετοχή της Warner Bros Discovery ενισχύθηκε πάνω από 3%, παρά το ότι "έχασε" τις προβλέψεις για τα έσοδα στο τρίμηνο. Παράλληλα, η μετοχή της εταιρεία ημιαγωγών Arm διολίσθησε πάνω από 2%, λόγω των απογοητευτικών προβλέψεων για τα έσοδα. Η μετοχή της Airbnb από τη μεριά της υποχώρησε πάνω από 6%, καθώς απογοήτευσε με τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του β’ τριμήνου.

πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία