BACK TO
TOP
Θεσμικά

Απειλείται με οριστική άρση πιστοποίησης ο ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΕΕ

Σε άμεση επιτήρηση από τις ευρωπαϊκές αρχές τίθεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από διαπιστώσεις σοβαρής ανεπάρκειας στις τελευταίες διαχειριστικές περιόδους.

981_european_commission

Γιάννης Πανάγος

9115
37

Υπό επιτήρηση τίθεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ από ΕΕ για σοβαρή ανεπάρκεια απειλείται με οριστική άρση της πιστοποίησης

Ήδη η σχετική επιστολή που δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα το Agronews κάνει λόγο για σοβαρές ελλείψεις οι οποίες θέτουν υπό αμφισβήτηση τα κριτήρια διαπίστευσης του εγχώριου Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και για την ποιότητα στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων.     

Η απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών να θέσουν τον ελληνικό Οργανισμό Πληρωμών, υπό επιτήρηση για διάστημα 12 μήνών, δείχνει πολύ καθαρά ότι το κακό με τις πληρωμές έχει παραγίνει και θέτει σε πραγματικό κίνδυνο τις κοινοτικές ενισχύσεις.

Όσοι γνωρίζουν τη λειτουργία των ευρωπαϊκών οργάνων ξέρουν καλά ότι τέτοιου είδους αποφάσεις δεν λαμβάνονται κάθε μέρα. Αντίθετα, είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες οι Βρυξέλλες αναλαμβάνουν την ευθύνη επιτήρησης οργανισμών αυτή της μορφής, οι οποίοι σημειωτέον, κάποια στιγμή, έχουν λάβει και πιστοποιήσεις ως προς την καταλληλότητά τους από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 964 της Agrenda


Σύμφωνα με την επιστολή της DG AGRI προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το τελευταίο διάστημα, ένα ή περισσότερα από τα κριτήρια διαπίστευσης που έχουν ορισθεί δεν τηρούνται πλέον ή είναι τόσο σοβαρά ανεπαρκή που είναι πιθανό να επηρεάσουν την ικανότητα το Οργανισμού να ανταποκριθεί με επάρκεια στα καθήκοντά του. 

Κατά συνέπεια, η ευρωπαϊκή αρχή κρίνει σκόπιμο τον επανέλεγχο της διαπίστευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για διάστημα 12 μηνών, ζητώντας παράλληλα την άμεση κατάρτιση σχεδίου αποκατάστασης των ελλείψεων που έχουν διαπιστωθεί. Αναφέρεται μάλιστα ότι η έλλειψη επαρκών, αποτελεσματικών και άμεσων διορθωτικών ενεργειών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική ανάκληση της διαπίστευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα, η πρώτη «τεχνική συνάντηση» επ’ αυτού, προβλέπεται να γίνει διαδικτυακά στις 28 Μαίου 2024. 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή της DG AGRI προς τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ









Περισσότερα στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 11 Μαίου.

 

 

Σχόλια (37)
Προσθήκη σχολίου

10-05-2024 15:08k

Οταν έρθουν απο ΕΕ θα τους τρπεζώσουμε πλουσιοπάροχα , να σταματήσουν με τα αλαμπουρνίστικα τους.Musaka, tzatziki, greek salad και καμιά πόρνη..

Απάντηση

10-05-2024 13:08Αγρότισσα

Μήν περιμένετε κ πολλά όλοι το ίδιο είναι μας εξαφανισανε οριστικά τα κτήνη,που δεν ξέρουν τι θα πει φτώχεια να μας παίρνουν τα σπίτια μας,ανασφαλιστοι,εγώ καρκινοπαθης κ ανασφαλιστη γιατί δεν έχω να πληρώσω τα τεράστια ποσά που ζητάνε μας κατακλεβουν.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

10-05-2024 11:53Βασίλης

Ψηφιστεί ότι γουστάρει η ψυχή σας εκτός Νέα Δημοκρατία

Απάντηση

10-05-2024 10:29patric

ενα απεραντο μπουρδελο.............................η καημενη η Ελλαδα.....................

Απάντηση

09-05-2024 20:56ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικατο

Συνθημα του80επικαιρο για μερικους τότε, σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατόπιν φυσικά του κράτους πηρε την κατάσταση των επιδοτήσεων στον έλεγχο της. Τώρα όλα τα άπλυτα στο παζαρι φως παντου ποιος έφταιγε όλα θα φανουν δεν παει αλλο. Οι ανυπόμονοι ας περιμενουν θα λάμψει η αληθεια για το μπάχαλο.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (4)

09-05-2024 18:24Έλλην

Να συνεχίσω από τον αγανακτησμενο φίλο και να πω εισαγγελέας δεν υπάρχει σε αυτή την χώρα ανακοινωσαν ότι έδωσαν τόσα εκατομμύρια σήμερα διαβάζουμε στον αγροτυπο ότι από τα 88 εκατομμύρια που έκοψαν τον Δεκέμβριο έδωσαν μόνο τα 10 και σπο αυτά τα περισσότερα Κρήτη κανενας δεν νοιάζεται τι κάνουν έχουν καταστρέψει κόσμο έκοψαν ανθρώπους που παράγουν και έδωσαν λεφτά σε χαμομήλι Ε όχι ρε ξεφτίλες

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

09-05-2024 18:12Αγανακτισμένος

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ με εντολή άνωθεν γίνεται ενα αλισβερίσι μεταξύ των "καλων" αγροτών δηλαδή αυτοί που ακωλουθουν πιστά το κόμμα αυτοί που είναι τσιφλικάδες αυτοί που μπαίνουν στα βιολογικά και πάει το λίπασμα γόνατο αυτοι που με τα στραβά μάτια του ΟΠΕΚΕΠΕ κλέβουν το κράτος αυτοί που καθε χρόνο πληρώνονται Και μενουν οι φτωχοί αγρότες .που περιμενουν ενα κομμάτι ψωμί απ' τον ΟΠΕΚΕΠΕ για μα ζήσουν που φωναζουν για τις πληρωμές και που στο τέλος παίρνουν ενα αρχίδι Αυτός είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση

09-05-2024 17:36Πετρος

Μήπως ξέρει κάνει ποτέ πληρωνεται τα βιολογικα

Απάντηση

09-05-2024 16:40Ττ

Φώναξαν στην πελλα σε εκδήλωση τον αυγενακη και τον σταμενιτη να μιλήσουν για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου αν είναι δυνατόν να φωνάζεις να μιλήσουν αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα να πουν τι πως θα τα κάνουν χειρότερα έλεος ρε παιδιά αυτοί μόνο για τους ψήφους ενδιαφέρονται

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

09-05-2024 16:00Κτηνοτροφος

Τώρα θα πάει ο Μητσοτάκης να κάνει ντα τον ερτογαν και μετά ποιος ξέρει που θα πάει εδώ πάνε όλα καλά λέει ο άριστος η χώρα ακυβέρνητο καράβι και αυτός παριστανη τον ηγέτη έξω ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΈΣ ΟΠΩΣ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές