BACK TO
TOP
Θεσμικά

Προεκλογικό οδοιπορικό Αυγενάκη σε αγροτικές περιοχές της χώρας

Οδοιπορικό σε αγροτικές περιοχές της χώρας έχει ξεκινήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, με αντικείμενο την ενημέρωση των παραγωγών για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και τις αλλαγές που έχει προτείνει η χώρα μας, εν όψει αναθεώρησης της ΚΑΠ.

JIM_0656

122
1

Την Τετάρτη, επισκέφθηκε τις Σέρρες όπου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου είναι διάλογο με αγρότες.

Το βράδυ της Τετάρτης, μίλησε και συζήτησε με αγρότες από την Ανατολική Αττική σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της ΝΔ στην Αθήνα.

Την Πέμπτη μίλησε σε συγκέντρωση αγροτών στη Βέροια όπου θα έχει την ευκαιρία να ακούσει εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.

Παρασκευή θα περιοδεύσει στο νομό Πέλλας όπου θα επισκεφθεί παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες και το απόγευμα θα μιλήσει και θα συζητήσει με αγρότες στο Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας.

Το Σάββατο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα επισκεφτεί την Πάτρα όπου στις 12.30 θα δώσει συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ και αμέσως μετά θα μετάσχει σε σύσκεψη στελεχών της ΝΔ.

Ο ΥπΑΑΤ ενημερώνει τους αγρότες για τις αλλαγές που έχει υιοθετήσει μέχρι σήμερα η ΕΕ ύστερα από πρωτοβουλία της Ελλάδος, όπως είναι:

  • Απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων.
  • Το 2% των πόρων της ΚΑΠ που αντιστοιχεί σε κάθε κράτος – μέλος να μπορεί να αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση θεομηνιών
  • Να δοθεί η δυνατότητα για μεταφορά πόρων από πυλώνα σε πυλώνα και από έτος σε έτος, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί το μέγιστο των πόρων που αντιστοιχούν σε κάθε χώρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο άμεσος διάλογος του υπουργού με τους αγρότες της χώρας, θα συνεχισθεί.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

10-05-2024 15:42geoponos

Στις Σέρρες μίλησε σε ΝΔο κομματικό ακροατήριο!!! Την ομιλία την προκάλεσε ο Μητσοτακικός τοπικός βουλευτής Χατζηδημητρίου και το Επιμελητήριο Σερρών με Πρόεδρο το γεωπόνο μελετητή και πολλά χρόνια μέλος της τοπικής ΝΔ Αθανάσιο Μαλλιαρά ο οποίος για να βοηθήσει το χρόνο του Αυγενάκη θα μάζευε όλες τις ερωτήσεις στο τέλος και θα τις έστελνε με υπόμνημα ώστε να προλάβουν να συναντήσουν και το Δέσποτα των Σερρών στην κατοικία του λόγω της ημέρας εορτής του Μητροπολίτη!!! Δε θέλουν και δεν μπορούν να πουν την αλήθεια στους Έλληνες Αγρότες- Πολίτες. Το Εθνικό Σχέδιο της ΚΑΠ δημιουργήθηκε από τη ΝΔ, υλοποιήθηκε από τη ΝΔ και απέτυχε σε όλα. Ο Αυγενάκης τάζει αναμόρφωση της αποτυχίας που οι ίδιοι κατάφεραν να υποστούν οι Έλληνες. Την ίδια ώρα που τα ρίχνει στους Ευρωπαίους οι θεσμοί της ΕΕ DG AGRI θέτουν ερωτήματα για τις άστοχες πληρωμές!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές