BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Η μεγάλη συνάντηση παραγωγών προϊόντων της Κρητικής γης στο Πασαλιμάνι

Ευκαιρία να γευτούν τα προϊόντα της κρητικής γης αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας θα έχουν έως την Κυριακή 28 Απριλίου οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην 40η Έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδα», που έριξε άγκυρα στο Πασιλιμάνι στον Πειραιά.

giorth-paragwgou

46
0

Δεκάδες συμμετέχοντες, παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρά ελληνικά brands από ολόκληρη την Κρήτη αλλά και από πολλές άλλες περιοχές του τόπου μας, αποβιβάστηκαν από τις 20 Απριλίου στο όμορφο Πασαλιμάνι με τα αγνά προϊόντα που παράγουν και αγαπημένες γεύσεις παράδοσης.

Τα εγκαίνια της 40ης  Έκθεσης  «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδα», πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 21 Απριλίου στο Πασαλιμάνι, από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη,  τον διοργανωτή της έκθεσης Νεκτάριο Σερμάκη, τον  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης Σταύρο Τζεδάκη και τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια»  Θεόδωρο Τσόντο.

Οι επισκέπτες το διάστημα της έκθεσης που είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, να γευτούν και να προμηθευτούν παραδοσιακά προϊόντα μοναδικής διατροφικής αξίας από τους παραγωγούς της Κρήτης, αλλά  και από άλλες περιοχές της Ελλάδoς και να γνωρίσουν  την ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά προϊόντα.



Παράλληλα,  με την λειτουργία των εξήντα εκθεσιακών περιπτέρων, η έκθεση αποτελεί ένα ζωντανό πολιτισμικό «ταξίδι», με ένα πρόγραμμα από καθημερινές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Περισσότερα από 70 πολιτιστικά σωματεία και μουσικοχορευτικοί σύλλογοι από κάθε γωνιά της Ελλάδoς, θα συντροφεύσουν την 40η  διοργάνωση, παρουσιάζοντας τη δράση τους και το πολιτιστικό τους αποτύπωμα.

Η έκθεση  τελεί  υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και  πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Η Κρητική Κοινότητα στον Πειραιά είναι από τις πιο μεγάλες Κοινότητες και εκφράζεται μέσα από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και τον φίλο Πρόεδρο Θοδωρή Τσόντο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το κρητικό στοιχείο στον Πειραιά είναι πολύ ισχυρό και που ο φίλος  Νεκτάριο Σερμάκης, για δέκατη χρονιά πραγματοποιεί την έκθεση στο Πασαλιμάνι, η οποία προβάλλει κυρίως κρητικά προϊόντα και όχι μόνο. Γνωρίζετε την έμμεση σχέση που έχω με την Κρήτη και πόσο εκτιμώ τους  ανθρώπους της, αλλά και την φιλοξενία της, την μουσική της, το φαγητό της.  Θα ήθελα να καλέσω τους Πειραιώτες και όχι μόνο να επισκεφθούν την έκθεση, να απολαύσουν και να προμηθευτούν τα παραδοσιακά προϊόντα. Εύχομαι καλή επιτυχία στην έκθεση και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σερμάκη για τη διαχρονικά καλή μας συνεργασία».

Ο διοργανωτής της έκθεσης Νεκτάριος Σερμάκης, σε δήλωσή του, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Όταν μιλάμε για εξωστρέφεια στην Κρήτη, ο νους μας «ταξιδεύει» στον όμορφο Πειραιά,  όπου  έχουμε «χτίσει» σχέσεις φιλίας με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο,  πάντα με τη συνδρομή της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια»  και του Προέδρου της  Θεόδωρου Τσόντου. Η Κρήτη παράγει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, είναι ένα νησί προικισμένο και ευλογημένο σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες και αυτό επιτρέπει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων να παράγονται ταυτόχρονα».






 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία