BACK TO
TOP
Αγελαδοτροφία

Στήριξη παραγωγών με διαχείριση αποθεμάτων γάλακτος σκόνης

Μέσα από την σωστή διαχείριση των αποθεμάτων γάλακτος σε σκόνη (SMP stocks) η Κομισιόν θα μπορέσει να παρέχει στήριξη για το εισόδημα των Ευρωπαίων γαλακτοπαραγωγών. Τα παραπάνω ανέφερε ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν κατά την συνάντηση που πραγματοποίησε με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γάλακτος στο Βερολίνο.

Hogan-Green-new

15
0

Ο Επίτροπος συναντήθηκε με τους γαλακτοπαραγωγούς κατά την διάρκεια της μεγαλύτερης αγροτικής έκθεσης στον κόσμο «Πράσινη Εβδομάδα», που διεξάγεται στην γερμανική πρωτεύουσα και μετά τις επαφές του ανάρτησε στο twitter του τα εξής: «είναι μεγάλη μου χαρά να συναντώ τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γάλακτος στην Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου. Κατά τη διάρκεια των επαφών μας αποτυπώσαμε το θετικό αποτέλεσμα της συνετής και προσεκτικής διαχείρισης των αποθεμάτων γάλακτος σε σκόνη που θα στηρίξουν τα εισοδήματα των γαλακτοπαραγωγών της ΕΕ».

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί τόνισαν στο κ. Φιλ Χόγκαν ότι: «τα κέρδη από το γάλα στο τέλος του μήνα δεν επαρκούν για την κάλυψη του κόστους γεγονός που πρέπει να γίνει αντικληπτό πως ο κλάδος περνάει μεγάλη κρίση. Παρά την ελαφρά αύξηση των τιμών του γάλακτος, το κόστος παραγωγής εξακολουθεί να μην καλύπτεται και οι γαλακτοπαραγωγοί της Ευρώπης πρέπει να αντισταθμίσουν το έλλειμμα από τις τσέπες τους ή αναγκάζονται να κλείσουν τις εκμεταλλεύσεις τους. Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ είναι μια ευκαιρία να τοποθετηθεί ο τομέας σε μια υγιή βάση».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία