BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Με νέο υψηλό για τον SP 500 συνεχίζει ανοδικά η πορεία της Wall Street

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στα νεότερα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού που κινήθηκε κοντά, αν και ελαφρά υψηλότερα, από τις προβλέψεις.

wall-street-sp500

10
0

Προς την κατεύθυνση αυτή βοήθησε και η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τις τεχνολογικές μετοχές φέρνοντας σημαντικά κέρδη στον Nasdaq και εκτοξεύοντας τον S&P 500 σε ένα ακόμη υψηλό.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο κατά 0,61% στις 39.005 μονάδες, ο S&P 500 βρέθηκε στο +1,12% και τις 5.175 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άλμα ύψους 1,54% φτάνοντας τις 16.265 μονάδες.

Την ίδια ώρα, πάντως, και οι αποδόσεις στην αγορά ομολόγων κινήθηκαν ανοδικά, με την απόδοση του 10ετούς να κερδίζει περίπου πέντε μονάδες στο 4,157% και του 2ετούς να ανεβαίνει στο 4,601%.

Αν και τα μαντάτα από το μέτωπο του πληθωρισμού δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν θετικά, η αγορά είχε προετοιμαστεί για ένα ακόμη report που θα επιβεβαιώσει την υποχώρηση του ρυθμού αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού, οπότε επέλεξε να εστιάσει στο… «μη χείρον βέλτιστον» και το γεγονός ότι τα νούμερα ήταν πολύ κοντά στις προβλέψεις.

«Οι φόβοι που είχαν εκφραστεί πριν τη δημοσίευση των στοιχείων, δεν επιβεβαιώθηκαν, δίδοντας ώθηση στις αγορές» εξήγησε χαρακτηριστικά ο Τζος Τζάμνερ της ClearBridge Investments, μιλώντας στο Bloomberg.

Συγκεκριμένα ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) για το μήνα Φεβρουάριο αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, όσο δηλαδή περίμεναν οι αναλυτές, αν και σε ετήσια βάση η αύξηση έφτασε το 3,2%, ήτοι ελαφρά άνω του αναμενόμενου 3,1%. Αντιστοίχως ο δομικός δείκτης κινήθηκε επίσης ελαφρά άνω του αναμενόμενου κατά 0,4% για το μήνα και κατά 3,8% σε ετήσια βάση.

Δεδομένου πως είχε προηγηθεί το απρόσμενο άλμα του δείκτη τον Ιανουάριο, τα σημερινά στοιχεία ήρθαν να επιβεβαιώσουν την υποχώρηση του ρυθμού αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού σε σχέση με τα δεδομένα της περσινής χρονιάς. Αυτό έχει οδηγήσει ήδη τους traders να αναθεωρήσουν τα προγνωστικά τους για την έναρξη του πτωτικού κύκλου των επιτοκίων από τη Fed, αν και η αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής θεωρείται ούτως ή άλλως δεδομένη.

Πλέον τα προγνωστικά θέλουν την πρώτη περικοπή των επιτοκίων από τη Fed να γίνεται πιθανότατα στη συνεδρίαση του Ιουνίου. Αν και η FOMC, στη συνεδρίαση της την ερχόμενη εβδομάδα, ελπίζεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για τις προθέσεις της.

Σε επίπεδο μετοχών οι τεχνολογικές εταιρείες ξεχώρισαν με οδηγό τις περίφημες «Υπέροχες Επτά». Μεταξύ τους, οδηγός στάθηκε η Nvidia με άλμα της τάξεως του 5,5%, ενώ υψηλές επιδόσεις κατέγραψε επίσης η Meta.

πηγή: prothema.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία